8 Aralık 2013 Pazar

Kristal Natür



Burada o sonsuz tarlalar yok. Anlattıkları kadar büyülü bir şey yok burada. Çünkü tüm gerçeklere acımasızca daksil vurup, kendi gerçeklerini yazmışlar üzerine. Kendi çirkin gerçeklerini, kendi kirli gerçeklerini... Artık büyüsü kalmamış hiçbir şeyin. Denizin bile elleri kirli. Dokunmuyor artık gökyüzü denize. Ama onun da içinde kirli bulutlar yüzüyor, sanırım artık o da sigara içiyor.

İnsanlar görüyorum; eli sigaralı, yalnız insanlar. Bir çift göz! Bir çift göz, bazen içerisinde yeni bir dünya saklıyor. Babası, annesine bağırırken masanın altına saklanmış bir çocuk gibi saklıyor hayallerini içeride. Ama sadece kendisine saklıyor. Tutup çıkartmak istiyorum. Ellerim yetmiyor. Ellerim temiz ama yetmiyor.

Yine de bir umut! Bir çift göz; içinde yeni dünya saklıyor, her gün yeni umutlar doğuruyor. Sen öldü dedikçe, yeniden doğuyor bir ağaç. Sahi bu ara ağaçlar bile umutlarımdan daha yorgun gözüküyor. Gözlerin daha yorgun gözüküyor. Umutlar ölmemeye yemin etmiş. İnsan nasıl da yaşamak için kendine yeni bir sebep buluyor her defasında?

Bir çift göz buluyor.

Bir çift göz. İçerisinde kirlenmemiş denizler saklıyor. Derin okyanuslar saklıyor, korkusuzca dalabileceğin. Kurumuş ağaçlar saklıyor bazen. Bazen dalına son bir çabayla tutunmuş rengarenk yapraklar saklıyor. Bir gökyüzü saklıyor. Tek bir kanat çırpmanla yerle bir olacak, ama bulutları hala bembeyaz bir gökyüzü saklıyor. Yine de kuşlar saklıyor içeride. Çünkü kuşlar onu incitmiyor. Rüzgarlar saklıyor bu yüzden, kanadına vursun diye kuşların. Yağmurlar saklıyor sonra. Arada düşüyor yağmurlar. Sonra alıyor denizlerden göklere, tekrar saklıyor. Irmaklar saklıyor kuytu köşelerde. Dağlar saklıyor. Dağlarla, ağaçlarla örtüyor ırmakların etrafını; öyle saklıyor ırmakları. Dağların ardında uçsuz, bucaksız tarlalar saklıyor. Yeni bir dünya saklıyor karları temiz. Işığın binbir tonunu saklıyor bir kristalin içinde. Ve karanlıklar saklıyor. Karanlık ışığın annesidir biliyor. Bu yüzden koca bir karanlığın içinde zümrüt bir huzur saklıyor.

Tutup çıkartmak istiyorum. Ellerim yetmiyor.